Skoči na vsebino

Grafika “Angelca in prav nič zaklekljan dan”

30.00

Ni na zalogi

Grafika “Angelca in prav nič zaklekljan dan” je ustvarjena v tehniki večbarvnega linoreza. Natisnjena je na 285g grafični papir v omejeni seriji 50 odtisov.

Angelca je klekljarica idrijske čipke iz Idrije, kjer svoj prosti čas preživlja s svojo druščino prijateljic klekljaric Pepce, Berte, Olge in Roze. Polne so modrosti in dobrih idej. Predvsem pa ljubezni in volje do življenja.  Grafika “Angelca in prav nič zaklekljan dan” je opomnik s stene, da bo vse v redu, da nas čaka dober in prav nič zaklekljan dan. Ena od modrost klekljarice Angelce.

Lepo darilo za ljubo osebo, ki rada kleklja, ima rada čipko in/ali modre vzpodbudne misli.

Lahko jo okvirite in obesite na zid, jo zavijete kot darilo z ali brez okvirja, si jo podarite za dober dan. Na voljo je brez okvirja.

V ponudbi so variacije različnih barvnih kombinacij.

 

Linorez je grafična tehnika, pri kateri izrezujemo motiv v ploščo iz linoleja. Nastane grafična matrico, ki jo ročno ali s pomočjo grafične preše natisnemo na grafični papir.  Avtor se odloči za omejeno signirano serijo in tako vsak posamezni grafični list signira oz. oštevilči in podpiše. Dvobarvni linorez je grafični odtis, ki je ustvarjen iz dveh linolejnih plošč ali ene linolejne plošče, ki jo postopoma izrezuješ.

Material: grafični papir, grafične barve

Mere: 23×23 cm