Skoči na vsebino

Leseno knjižno kazalo “Erazem Predjamski”

15.00

3 na zalogi

Leseno knjižno kazalo “Erazem Predjamski” je krasna ideja za darilo knjigoljubcem, oboževalcem najboljših kuharskih knjig, večnim otrokom ali pa občudovalcem majhnih sličic na steni. Ročno je tiskano s tiskarsko barvo in poslikano z akrilnimi barvami. Zaščiteno je z več sloji zaščitnega laka na vodni osnovi. V višino meri 14,8 cm, v širino pa 5 cm. Knjižno kazalo je ovenčano s svilenim trakom in spravljeno v lično potiskano mapico, ki je lahko tudi v vlogi darilne embalaže.

Upodobljen je Erazem Predjamski, ki sega po češnji. Sedi za mizo, v kateri najdemo motiv njegovega grba. Češnje kažejo na pogum, predrznost in premetenost.  Obenem tudi na šaljivost in maščevalno naravo viteza iz Predjamskega gradu. Utrinek je iz zgodbe, ko je Erazem med obleganjem gradu sovražnikom čez zidove posmehljivo metal hrano, med drugim tudi vipavske češnje, do katerih se je prikopal po skrivnem podzemnem rovu.

Na prijateljstvo in hudomušnost nas spominja ročno tiskano in barvno obdelano leseno knjižno kazalo v lični darilni ročno tiskani mapici.

Leseno knjižno kazalo “Erazem Predjamski” je lepo darilo zase ali za ljubo osebo, ki je stalna v življenju ali kot poklon človeku, ki ti je s pomenom prišel na pot za krajši čas. Za nekoga, ki ima rad lepo, edinstveno in ročno izdelano.  Ki ceni izdelke izpod rok slovenskih umetnikov in rokodelcev ter podpira njihovo delo.