Skoči na vsebino

Za Občutki premišljujem in vihtim čopič Urška – malce raztresena ljubiteljica vsega dobrega, po naravi godrnjavi hišni muc, z neverjetno sposobnostjo orientiranja v svojem ustvarjalnem kaosu. Rada si slikam glasbene podlage svojega vsakdana in dajem barve svojim občutkom.

Ukvarjam se z avtorsko poslikavo lesenih izdelkov  – od šatulj za male in velike dragocenosti, lesenih knjižnih kazal do peresnic in lesenega ročno slikanega nakita.

Ko me je pot zanesla v idrijske konce, sem navdih našla v čipki, njenih avtoricah ter v nekem starem minulem času. Spletla sem zgodbo o navihanih klekljaricah, Berti, Angelci in Pepci, ki opominjajo na iskanje malih uživancij v našem vsakdanu. Izpod mojega čopiča svoje mesto na lesu  najdejo tudi  cvetlični motivi, pravljični gozdovi  in pupe  raznih zanimanj, v mnogih opravah – glasbeno nastrojene, etno obarvane, pa ustvarjalne »kofetarice« in strastne bralke.

Šatulje za nakit nosijo certifikat Art&Craft Obrtne zbornice Slovenije in so vključene v blagovno znamko Idrija Izbrano.

Vse te zgodbe na lesu in papirju se odvijajo pod imenom Občutki. 

Mudim se tudi na področju slikarstva, grafike in ilustracije. 

Dobrodošli v koščku mojega sveta.