Skoči na vsebino

Za Občutki premišljujem in vihtim čopič Urška Jurić- malce raztresena ljubiteljica vsega dobrega, po naravi godrnjavi hišni muc, z neverjetno sposobnostjo orientiranja v svojem ustvarjalnem kaosu. Rada si slikam glasbene podlage svojega vsakdana in dajem barve svojim občutkom.

Ukvarjam se z avtorsko poslikavo lesenih izdelkov  – od šatulj za male in velike dragocenosti, lesenih knjižnih kazal do peresnic in lesenega ročno poslikanega nakita.

Ko me je pot zanesla v idrijske konce, sem navdih našla v čipki, njenih avtoricah ter v nekem starem minulem času. Spletla sem zgodbo o navihanih klekljaricah, Berti, Angelci in Pepci, ki opominjajo na iskanje malih uživancij v našem vsakdanu. Izpod mojega čopiča svoje mesto na lesu  najdejo tudi  cvetlični motivi, pravljični gozdovi  in pupe  raznih zanimanj, v mnogih opravah – glasbeno nastrojene, etno obarvane, pa ustvarjalne »kofetarice« in strastne bralke.

Šatulje za nakit nosijo certifikat Art&Craft Obrtne zbornice Slovenije in so vključene v blagovno znamko Idrija Izbrano.

Vse te zgodbe na lesu in papirju se odvijajo pod imenom Občutki. Kdaj pa kdaj tudi pod imenom Mešani občutki.

Mudim se tudi na področju slikarstva, grafike in ilustracije. 

Dobrodošli v koščku mojega sveta.