Skoči na vsebino

Varstvo podatkov

Varovanje osebnih podatkov

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine www.obcutki.si varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Spletna stran www.obcutki.si samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o vaši uporabi spletnega mesta, vključno z vašim IP naslovom.

Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije in evropske uredbe GDPR.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopa izključno odgovorna oseba v podjetja Urška Jurić in njeni pooblaščeni podizvajalci, vsem tem pa je dostop omejen izključno na obseg in namen, potreben za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov in trženjskih namenov skladno s privolitvijo. Pooblaščeni izvajalci so: Računovodska služba, vzdrževalci informacijskih storitev ter vzdrževalci spletnih vmesnikov, razvijalci in uvajalci programskih rešitev, dostavna služba Pošte Slovenije, državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene spletne prodaje, tržnega obveščanja prek elektronske pošte in pospeševanja prodaje.

Za namen opravljanja spletne prodaje in obveščanja z elektronsko pošto hranimo naslov elektronske pošte, ime, priimek, naslov, nadomestni naslov, telefonsko številko.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Za namen opravljanja spletne prodaje, obveščanja po elektronski pošti ter analizo obiska spletnega mesta hranimo: E-mail naslov, ime in priimek, domači naslov, naslov za pošiljanje, telefonsko številko, podatke o podjetju, informacije o vašem računalniku oz. mobilni napravi (npr. vaš naslov IP in vrsta brskalnika, vrsta naprave), informacije o tem, kako uporabljate naše storitve ( katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.), druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini.