Skoči na vsebino

Splošni pogoji poslovanja

Lastnica spletne trgovine www.obcutki.si Urška Jurić uporabnike spletnega mesta naproša, da pazljivo preberete prodajne pogoje (splošne pogoje) poslovanja spletne trgovine, saj vas le-ti zavezujejo z vstopom v našo spletno trgovino. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V kolikor se z objavljenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa prek naše spletne trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše elektronske trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.obcutki.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s priporočili GZS in na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Urška Jurić se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije, predvsem z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov in Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah. Vsa dispozitivna določila zakonodaje, veljavne na ozemlju Republike Slovenije, se izrecno in brez kakršnihkoli omejitev interpretira v korist Urške Jurić, razen v primerih, izrecno opredeljenih v teh splošnih pogojih poslovanja ali v drugih dokumentih, sestavljenih s strani Urške Jurić, ki pa morajo biti v skladu s temi splošnimi pogoji poslovanja samo v pisni obliki.

Urška Jurić si pridržuje pravico do sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave na zgoraj omenjenih spletnih straneh.

Opredelitev pojmov

Lastnica spletne trgovine in avtorica ponujenih izdelkov s spletne strani www.obcutki.si je Urška Jurić, odd., Rožna ul. 32, 6230 Postojna. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Spletna prodajalna ali spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

 • Naziv: Urška Jurić, odd 
 • Naslov: Rožna ul. 32, 6230 Postojna
 • Naslov za vročanje: Urška Jurić, Ulica Stanka Bloudka 27, 5280 Idrija
 • Davčna številka: 33733945
 • Matična številka: 1705984505253
 • E-pošta: u.juric@gmail.com
 • Telefon: 031 248 922 
 • TRR: SI56 1010 0002 7171 732
 • Registrski organ: AJPES, vpis v registrski organ pod številko:10249, dne 9.1.2015.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. V primeru razlogov, tehnične ali druge narave, poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo sam dostop do trgovine včasih tudi ni mogoč. Zato si Urška Jurić pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine. Urška Jurić ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine.

Ponudba in pogodba v spletni trgovini sta v celoti objavljeni v slovenskem jeziku. Spletna trgovina posluje samo na ozemlju Republike Slovenije. Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije.

E-poslovanje poteka v slovenskem jeziku. Vse cene blaga so navedene v EUR.

Uporaba spletnega mesta

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.obcutki.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

S tem, ko uporabljate spletno mesto www.obcutki.si se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta.

Spletno mesto www.obcutki.si si pridržuje pravico spremeniti te splošne pogoje uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na spletnem mestu preveril, ali so se splošni pogoji spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta. www.obcutki.si ne prevzema odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje spletnega mesta.

Uporabnik se zavezuje, da bo spletno trgovino uporabljal zakonito in na običajen način, v skladu z namenom spletne trgovine.

Če uporabnik spletno trgovino uporablja v nasprotju s prejšnjim odstavkom, mu lahko prodajalec začasno ali trajno (glede na težo kršitve) onemogoči dostop do spletne trgovine.

Z uporabo spletne trgovine med kupcem in prodajalcem nastane kupoprodajna pogodba, ki je sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni.  Veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kupec zaradi uporabe spletne trgovine, razen obveznosti, ki so navedene v teh splošnih pogojih, nima nobenih drugih obveznosti. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je kupcu na voljo na njegovo pisno zahtevo. 

Prodajalec si pridržuje pravico, da dostop do portala, določenih delov portala ali posameznih funkcionalnosti na portalu kadarkoli omeji (npr. samo za registrirane uporabnike ali naročnike) ali veže na izpolnitev določenih pogojev.

Dostopnost do informacij

Ponudnica se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Predstavitev izdelkov, odveza odgovornosti

Fotografije izdelkov v spletni trgovini ali kjerkoli v spletni trgovini so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti. Ponudnica si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi izdelkov. Ponudnica ni vezana na opis proizvoda ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje prodajalca.

Ponudnica bo skušala čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni v spletni trgovini. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov, dobavni rok ter cena spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da prodajalec ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka.

Cene izdelkov


Cene izdelkov v spletni trgovini veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup preko te spletne trgovine, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih trgovinah po Sloveniji. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti.

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna trgovina samodejno pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 15 delovnih dni ponudnik o tem obvesti kupca.

Zaradi narave izdelkov – izdelki so narejeni v malih serijah, ali pa so to popolnoma unikatni kosi (1/1), kar je zavedeno ob izdelku, lahko pride do hkratnega naročila večih strank istega izdelka. V tem primeru ponudnica v najkrajšnjem možnem času, kupca, ki je izvedel naročilo v poznejšem času, kot drugi, obvesti o daljšem dobavnem roku ali (v primeru neserijskega izdelka) nezmožnosti nakupa dotičnega izdelka.  

Načini plačila

Spletna trgovinawww.obcutki.siomogoča naslednja dva načina plačevanja:

 • po predračunu- nakazilom na TRR
 • osebno – z gotovino  (ob osebnem prevzemu)

Izdaja računa

Kupec dobi račun v fizični obliki ob prejemu blaga. Po potrditvi naročila, kupec po elektronski pošti dobi obvestilo z vsemi podatki, ki so tudi na računu.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-4 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 15 dni. Za izdelke, ki jih ni na zalogi, je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu.

V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice.

Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Stroški dostave se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, v dostavo so všteti tudi stroški priprave in zaščite naročenega blaga za transport.

Poštnina

Naročene izdelke v spletni trgovini www.obcutki.si boste dobili dostavljene s priporočeno pošto POŠTE SLOVENIJE. Cena priprave in dostave naročenih drobnih izdelkov manjše teže je 3 eur (nakit). Poštnina večjega in težjega paketa je 3,5 eur. Cena dostave je navedena ob izdelku.

Odstop do pogodbe (vračilo blaga, reklamacija/stvarna napaka)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: info@obcutki.si.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne po pošti na naslov prodajalca: Urška Jurić, Ulica Stanka Bloudka 27, 5280 Idrija (naslov za vročanje).

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne služb). Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa.  Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa.

Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun (le tega morate ob vračilu navesti). Denar vam vrnemo nemudoma oz. najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. V primeru, da zgornji pogoji vračila niso upoštevani, bomo morali reklamacijo oz. naročilo blaga zavrniti. Izdelke lahko vrnete na naš naslov za vročanje osebno ali po pošti. Stroške vračila blaga krije ponudnik.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

Varovanje osebnih podatkov

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine www.obcutki.si varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Spletna stran www.obcutki.si samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o vaši uporabi spletnega mesta, vključno z vašim IP naslovom.

Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije in evropske uredbe GDPR.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopa izključno odgovorna oseba v podjetja Urška Jurić in njeni pooblaščeni podizvajalci, vsem tem pa je dostop omejen izključno na obseg in namen, potreben za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov in trženjskih namenov skladno s privolitvijo. Pooblaščeni izvajalci so: Računovodska služba, vzdrževalci informacijskih storitev ter vzdrževalci spletnih vmesnikov, razvijalci in uvajalci programskih rešitev, dostavna služba Pošte Slovenije, državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Za namen opravljanja spletne prodaje in obveščanja z elektronsko pošto hranimo naslov elektronske pošte, ime, priimek, naslov, nadomestni naslov, telefonsko številko.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Za namen opravljanja spletne prodaje, obveščanja po elektronski pošti ter analizo obiska spletnega mesta hranimo: E-mail naslov, ime in priimek, domači naslov, naslov za pošiljanje, telefonsko številko, podatke o podjetju, informacije o vašem računalniku oz. mobilni napravi (npr. vaš naslov IP in vrsta brskalnika, vrsta naprave), informacije o tem, kako uporabljate naše storitve ( katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.), druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini.

Intelektualna lastnina

Na spletnem mestu www.obcutki.si so vse vsebine, ki jih je objavil skrbnik spletne trgovine; fotografije, logotip, besedila,… in ostala gradiva predmet intelektualne lastnine. Besedil, fotografij in ostalih spletnih vsebin ni dovoljenje kopirati ali uporabljati za komercialno uporabo brez vnaprejšnjega pisnega soglasja Urške Jurić.

Odveza odgovornosti

Ponudnica se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. 

Čeprav se ponudnica trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Razlike v barvah izdelka se lahko pojavijo že zaradi različnih nastavitev monitorjev na elektronskih medijih.  Zaradi procesa nastanka unikatnih izdelkov iz spletne trgovine www.obcutki.si je nemogoče jamčiti popolnoma enako izvedbo in končni videz izdelka. Izdelki so narejeni popolnoma ročno, poslikani s sprotno zmešanim barvnimi odtenki, so iz naravnega materiala (les). Se pa avtorica trudi po svojih najboljših močeh, da se izdelek skorajda ne razlikuje od tistega izdelka na fotografiji.

Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pritožbe in spori

Ponudnica se zavezuje, da bo vsak morebitni nesporazum ali spor poskušala rešiti po svojih najboljših močeh in sporazumno. Kakršne koli nejasnosti, morebitno nezadovoljstvo z  naročenim blagom, sporočite na spletni naslov info@obcutki.si , odgovorila vam bo v najkrajšem možnem času.

V primeru, da ne bi bilo mogoče sporazumno reševanje sporov, je za reševanje le-tega pristojno Okrajno sodišče v Postojni.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Urška Jurić odd., skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

Lastnica spletne trgovine Urška Jurić,odd. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.