Skoči na vsebino

Magnetek (Sličica na lesu) “Klekljarica Roza”

15.00

Roza. Je romantična duša. Njene čipke so polne čustev in v njenih nagajivih laseh se vedno najde kakšen konec rožnate niti.

Unikatni motivi idrijske kulturne dediščine in domišljijskih likov idrijskih klekljaric – idrijskih pup (Pepce, Angelce, Berte in Roze) na lesenih ploščicah z magnetom.

 

1 na zalogi

Magnetek (Sličica na lesu) “Klekljarica Roza” je ročno delo in pripoveduje zgodbo o klekljarici Angelci in njeni druščini iz Idrije. Sprva so se znašle na lesenih šatuljah za nakit in ostale dragocenosti, sedaj pa jih vidimo tudi na lesenih magnetkih.

ZGODBA govori tako:

Navihane in zadovoljne gospodične, ki kukajo z lesenih šatuljic in magnetkov, so raznobarvnih značajev in konjičkov. Skupna jim je ljubezen do klekljanja in družabna narava. Največ skupnega časa preživijo pri Berti, Angelci, Pepci in Olgi.

Pri Berti, ob domačem metinem čaju, izvedo največ svežih in sočnih govoric.

Pri Angelci se, polnih ust čokoladnih piškotov, hihitajo ob gledanju modnih nasvetov in zdravih receptov.

Pri Pepci vzamejo v roke glasbila, zaigrajo in vedno znova ugotovijo, da morajo do naslednjič še malo zvaditi melodijo.

Vsake toliko časa se zberejo pri Rozi. Tam ob gramofonu in polni mizi dobrot nazdravljajo življenju in prijateljstvu, ki jih veže. Zato se ne gre čuditi, da z lesenih šatuljic in magnetkov kukajo tako navihano in zadovoljno.

 

Unikatni motivi idrijske kulturne dediščine in domišljijskih likov idrijskih klekljaric – idrijskih pup (Pepce, Angelce, Berte in Roze) na lesenih ploščicah z magnetom.

Lesene sličice z magnetom se med seboj rahlo razlikujejo, saj narava dela vpliva na končni izdelek (ročno delo, različna barva in tekstura lesa, ročna doslikava). Tako je vsaka ploščica samo svoja.

OPIS:

Avtorski motiv je na reciklirano ploščico iz vezanega lesa doslikan z akrilnimi barvami in zaščiten z lakom na vodni osnovi. Na zadnji strani je pritrjen magnet, napisano ime klekljarice in
avtoričin podpis.

Magnetek (Sličica na lesu) “Klekljarica Roza”  je položena v laneno vrečko (10×15 cm), ki je lahko v vlogi darilne embalaže.

Mere: lesena osnova – 7×7 cm, darilna lanena vrečka – 10×15 cm

Material: les, akrilne barve, zaščitni lak na vodni osnovi, lanena vrečka